Koor Meneer de Wit

Repeteert momenteel: 'Davide Penitente' van Mozart

In september 2020 zijn de repetities begonnen van ‘Davide Penitente’ van W.A.Mozart (KV 469). Deze cantate dateert uit 1785 en is gebaseerd op delen van Mozart's onvoltooide grote mis in C-klein (KV 427 uit 1782). Mozart schreef daarvoor enkele nieuwe aria’s en een nieuwe Italiaanse tekst, geïnspireerd op het boek der psalmen. We gaan deze prachtige cantate uitvoeren eind februari 2021.


Het Koor Meneer de Wit is opgericht in 2008 toen 'eminence grise' Otto Klap gevraagd werd de Mattheus Passion te dirigeren. Vanaf die productie heeft het Koor een breed, gevarieerd repertoire opgebouwd dat reikt van Barokrepertoire tot 20e-eeuwse koormuziek.
In april 2019 vonden twee concerten plaats van de Johannes Passion van Bach in de Boomkerk in Amsterdam West. Afgelopen januari zong het Koor de 'Liebeslieder Walzer' van Johannes Brahms in de Jeruzalemkerk in Amsterdam.
Door het Corona-virus hebben ook wij zes maanden niet kunnen zingen. Na de zomer zijn we weer van start gegaan, uiteraard met inachtneming van de laatste RIVM-regels.

Dirigent: Ivo Meinen
Pianist: Arnaud Rosdorff

Voor komend jaar staat op de planning: 'Ein deutsches Requiem' van Johannes Brahms.

Het koor repeteert elke maandagavond om 20:00 op de Baarsjesweg 202, Amsterdam in een zeer goed geventileerde ruimte met uitstekende resultaten van verschillende CO2-metingen. Bereikbaar met tram 7 en 17.

NIEUWE LEDEN ZIJN WELKOM. ALLE STEMMEN KUNNEN NOG MEEDOEN, VOORAL TENOREN EN EEN HOGE SOPRAAN.
Informatie en aanmeldingen: Ria Ballast | ria@meneerdewit.com