za 8 augustus

De Moed om te Vertrekken

16:00

Meneer de Wit presenteert samen met het Grachtenfestival een bijzonder tangoprogramma. Avondvoorstelling is UITVERKOCHT. 
Matinee is om 16:00, kaarten via www.grachtenfestival.nl/programma


Ruim honderd jaar geleden zochten miljoenen Europeanen hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. Zij gingen het avontuur tegemoet en reisden naar een onbekende bestemming, op zoek naar een beter bestaan. De confrontatie met de aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek- en dansvorm op: de Tango.

Met eigen vertalingen van oude en nieuwe Argentijnse tangoliederen én met eigen composities nemen Kees Scholten, Margreet Markerink en Artist in Residence Emmy Storms je mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken. Voel de heimwee naar dat wat achtergelaten wordt. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Verhalen over illusies, avontuur, liefde, mislukkingen en frustratie.

Emmy Storms viool  /  Kees Scholten zang, acteur  /  Margreet Markerink piano

ma 7 september

Koor Meneer de Wit weer van start

20:00

Op ma 7 september hernemen we de repetities van 'Davide Penitente', een prachtige cantate van Mozart.
Alle stemmen zijn welkom!


We mogen weer zingen!
Het Koor van Meneer de Wit begint hervat in september repetities van Davide Penitente (KV 469) van Wolfgang Amadeus Mozart. Een prachtige cantate die is afgeleid van zijn beroemde mis in c-klein.
Het koor staat onderleiding van Ivo Meinen en wordt begeleid door Arnaud Rosdorff.
We kunnen alle stemmen gebruiken.
Informatie en aanmeldingen: ria@meneerdewit.com
Zie ook: www.koormeneerdewit.nl