Meneer de Wit heeft Honger

Witte de Withstraat 10

De keuken van Meneer de Wit Heeft Honger is puur en robuust en staat bekend om zijn verfijnde maar uitgesproken smaken. Chef Simo houdt van het eten dat de moeders rondom de Middellandse Zee op tafel zetten. Borden bereid met geduld en liefde, én de lekkerste kruiden en specerijen. Bij hem geen op de millimeter nauwkeurig gesneden wortel – alles draait om smaak. Op het menu veel seizoensgebonden groentegerechtjes, naast duurzaam vlees, gevogelte en verse vis – om met elkaar te delen.
www.meneerdewitheefthonger.nl

Jan Bartelsman

Baarsjesweg 206 sous | S9

Jan Bartelsman is al 25 jaar gespecialiseerd in culinaire fotografie en film. Hij heeft klanten in binnen- en buitenland, en geeft daarnaast ook eigen werk uit. Van promotionele productfotografie en ‘coffee table books’ met sterrenchefs tot toegankelijke kookboeken voor de thuiskok. Jan Bartelsman ziet in ieder doel de uitdaging om het maximale te bereiken. Recent is zijn website Topspots met een bijzondere selectie van toprestaurants. Ook nieuw: Cook Like a Chef.
www.bartelsman.nl | www.topspots.com | www.cooklikeachef.nl

Marloes Bomers

Baarsjesweg 208 sous | studio S6

Marloes Bomers draws and paints both from perception and imagination. Her work emanates from her wonderment and fascination. She wants to appeal to the collective memory and invite the viewer to make their own new connections; to move their thoughts back and forth to known or new places.
She organizes regular weekend workshops next to her studio. Check the website...
www.marloesbomers.com

Vera Marijt

Baarsjesweg 208 sous | studio S5

Vera Marijt (1989) is a young up-and-coming professional jazz pianist from the Netherlands. She recorded her debut album 'Insight Out' in Canada in 2015 and performs internationally with her trio, The Vera Marijt Trio.
www.veramarijt.com

Joris Titawano

Baarsjesweg 208 sous | studio S7

Joris Titawano, beter bekend als SirOJ, groeide op in een muziekrijke omgeving en begon op zijn 7e met het volgen van pianolessen. Gedurende zijn tienerjaren focuste zijn passie voor muziek en het creëren daarvan op hiphop, en op zijn 14e begon SirOJ met het maken van beats. 
Het duurde niet lang voordat SirOJ aan het produceren was voor de bekendere namen, zoals Dio, Sef, Gers Pardoel, Jiggy Djé en Kraantje Pappie.

Jesse Staats

Baarsjesweg 208 sous | studio S7

Passie voor sales en ondernemen:
​Door mijn werkzaamheden binnen Tricycle Europe heb ik contact met veel bedrijven uit diverse markten en ik spreek mensen van verschillende niveaus. Mijn passie voor sales en ondernemen is hier ontstaan.
Buiten Tricycle Europe is Jesse volop bezig met zijn onderneming. Hij heeft een eigen opnamestudio waar hij andere artiesten helpt en begeleid bij het opnemen, mixen en producen van muziek. Daarnaast organiseert hij regelmatig feesten in Amsterdam.

Zangstudio

Baarsjesweg 202

In de ZangStudio hebben diverse docenten hun praktijk gevestigd.
* Jessie Kuipers | spriritueel bodywork | www.jessiekuipers.nl
* Nicoline Snaas | jazz zangeres en coach | www.nicolinesnaas.nl
* Mart Blom | haptotherapie | www.blom-haptotherapie.nl
* Marie Christine Roeleveld | psycholoog | www.nupsycholoogencoach.nl
* Borg Groeneveld | stemcoach en boventonen | www.borggroeneveld.nl

Dio

Baarsjesweg 202

Dit jaar brengt Dio zijn derde album uit. Voorafgegaan door een reeks EP's dat zal resulteren in het nieuwe studioalbum van de populaire rapper. De nieuwe liedjes grijpen terug naar het clubgeluid van debuutalbum 'Rock-'n-Roll'. Tegelijkertijd laat Dio horen niet meer een jonge debutant te zijn, maar een volwassen artiest met vele hits en honderden shows op zijn naam.
In 2008 tekende Diorno Braaf bij het label Top Notch.

EM StudioGallery

Witte de Withstraat 2

Founded in 2019 by artist and filmdirector Ernest Meholli. EM Studio Gallery is a contemporary art gallery dedicated to the promotion of national and international artists seeking exposure to the Amsterdam art field. EM Studio Gallery connects artists, with professionals, art collectors, and other artists to create a network dedicated to the world of fine art.

www.ernestmeholli.com
www.emfilmworks.com
www.emstudiogallery.com

 

 

 

 

TangoTalks

Baarsjesweg 202

Argentijnse tango is een improvisatiedans, een subtiel samenspel tussen leider en volger aan de hand van de muziek. Geboren aan het einde van de 19 eeuw in Buenos Aires en Montevideo veroverde de tango de gehele wereld en is momenteel populairder dan ooit. Niet alleen is de tango een spannende dans om naar te kijken, maar vooral ook om zelf te beoefenen: te communiceren met elkaar zonder woorden…
www.tangotalks.com

Splinter Meubelrestauratie

Baarsjesweg 205

Splinter is gericht op het behoud van uw meubel, hierbij laten wij de originele constructie en materialen zoveel mogelijk intact. Ook aan de oude patina (verouderde afwerking en verbleking) proberen we zoveel mogelijk intakt te laten.
Kom gerust langs!
www.meubelrestauratie-splinter.nl

This Must be the Plays

Baarsjesweg 204

Volker Morawe creates multi-sensory artefacts related to the construction and social aspects of computer game culture.
datenpumpe.com
Jurjen Semeijn creates playful, strategic and remarkable art, design and communication projects. 
ihavepop.com
Recently they founded 'This must be the Plays.'

Muziek Academie Amsterdam | studio S10

Luke Mayer, founder of the Guitar Academy now rents a studio in Meneer de Wit, soon to become Muziek Academie Amsterdam.

Studio 2 Studio 1 Zangstudio Dio This Must be the Plays Gelato bar Entree Meneer de Wit heeft honger Meneer de Wit heeft honger Jan Bartelsman Jesse Staats The Bird Tsang Joris Titawano Espresso Yourself Espresso Yourself EM StudioGallery Vera Marijt Marloes Bomers THIS MUST BE THE PLAYS TangoTalks Meubel Atelier Splinter