Meneer de Wit heeft zijn wortels liggen in de voormalige broedplaats 'het Voorbeeld', een spontaan ontstane veelkleurige smeltkroes van diverse creatieve activiteit in het huidige Sieraad. Vanaf 2005 is Meneer de Wit met behulp van Stadsdeel West en Ymere de weg naar zelfstandigheid en creatief ondernemerschap ingeslagen. Meneer de Wit bevond zich tien jaar lang in het oog van de storm die over de Baarsjes trok: een stadsdeel dat zich ontpopte van no-go-area tot hippe hotspot.

Meneer de Wit beheert een kleine 2.000 m² verdeeld over 10 adressen en 20 ateliers en studio's. De ruimtes worden verhuurd aan creatief ondernemers, dansscholen, een espressobar en een restaurant.

De programmering op Baarsjesweg 202 loopt uiteen van tangosalons, klassieke concerten tot buurtdiners en acties in de buurt. Het dansaanbod in studio's 1 en 2 omvat Argentijnse Tango, Flamenco, HipHop, moderne dans en Zouk. Het Koor van Meneer de Wit bereidt de uitvoering voor van de Johannes Passion van Bach in 2019.

Een keur aan artiesten en creatief ondernemers hebben onderdak gevonden bij Meneer de Wit. Kijk bij locatie om te zien wie de huidige huurders zijn.

Artistiek leider en beheerder is René Oey rene@meneerdewit.com

Meneer de Wit (Stichting De Cultuur Podia) kent een driekoppig bestuur:
Peter Dortwegt, voorzitter
Dick Hillerstrom, penningmeester
Fako Kluiving, secretaris